SUE THE NIGHT

Sue the Night is terug met een nieuwe band en een nieuw album!

Sue the Night aka Suus de Groot is terug van weg geweest. 20 oktober komt haar inmiddels 3e studio album Susanne and the Sad Sunset Disco uit en daar hoort natuurlijk een nieuwe tour bij: The Sunset Disco Tour. Sue the Night ken je van de 3fm megahits "The Whale", "The World Below" en nummers als "Top of Mind" en "Mind Dear" die veelvuldig op Radio 2 en 3fm te horen waren. Ook speelde de band op oa. Best Kept Secret, Zwarte Cross en Paaspop, had tours in binnen en buitenland en was de huisband van De Wereld Draait Door.

Na de laatste tour eind 2018 nam de (toen hoogzwangere) Suus een break van Sue. Een langere break volgde helaas, door de pandemie, maar ze heeft niet stilgezeten. Er is ruimschoots de tijd genomen om te schrijven en muzikanten te zoeken om het geheel te vertalen in de studio. “Ik heb in Jaimie's (bassiste Sue the Night) studio haar vleugel piano omarmd en daarop een aantal songs omgegooid. Het is wat ruimtelijker, spannender en minder guitar-based, al blijven gitaren m'n lievelings natuurlijk”.

Van het album zijn al twee songs gereleased: de in mei verschenen single "OCEANS" kwam vaak langs op Radio 2, 3FM en de tweede single "FRONTROW" is onlangs verschenen; een harte- en vreugdekreet over het ouderschap, met haar zoontje als 'guest appearance' aan het begin van de song.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.