Stripped Down Sessions met Wende

@ ten westen

De 13-jarige Wende van den Berg uit Sint Pancras heeft zondag 10 december de talentenjacht ‘Alkmaars Talent’ gewonnen in de categorie 8 tot en met 13 jaar. In Podium Victorie wist ze met haar prachtige vertolking van het liedje ‘Voila’ van Barbara Pravi de jury in vervoering te brengen. Ze mocht een mooie beker mee naar huis nemen en een geldbedrag van 500 euro, dat ze mag gebruiken om haar talent verder te ontwikkelen en verdere stappen in haar carrière te zetten.

Zangeres Wende, die ondanks haar jonge leeftijd al in de nodige musicals schitterde, maakte diepe indruk op zowel publiek als jury met haar fraaie vertolking van ‘Voila’. Ingetogen, maar krachtig waar het moest en bovenal invoelend en doorleefd. “Je hebt het echt overal uitgehaald zeg”, sprak presentator Alexander van der Doorn na afloop bewonderend. Wende had dit Franstalige nummer niet alleen gekozen omdat het een prachtig liedje is, maar ook omdat het haar kracht geeft, vertelde ze het publiek. “Als ik me klein of alleen voel, dan geeft dit nummer mij een goed gevoel. Zodat ik kan zeggen: hier ben ik, luister ook naar mij.”

De boodschap kwam ook binnen bij de jury. Jurylid Maya Link hield het niet droog. “Ik krijg helemaal tranen in mijn ogen van jou, je hebt het zó goed gezongen. Het is zó echt wat je zingt. Ik versta het helemaal niet, maar het komt echt bij mij binnen en dat komt ook omdat het voelt alsof jij begrijpt waar je over zingt. En je hebt een hele mooie stem.”

Wende houdt al sinds ze heel jong was van zingen en dansen. Sinds 2019 zit ze op zangles bij Nicole Verouden van Popschool Your Song in Sint Pancras. Naast het zingen is de grote passie van Wende het spelen en zingen in musicals.

Tijdens de Stripped Down Sessies kan je wende ervaren. Ze gaat 3 nummers zingen. Te zien vanaf 16:30. Deze nummers worden opgenomen voor het YouTube kanaal: Stripped Down @ Ten Westen.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.