Skotwal

Albumpresentatie

De drie mannen van Skotwal maakten al drie keer een volwaardig album. Het recept was daarbij steeds het maken van hertalingen van (country)liedjes in de Westfriese streektaal. Voor de vierde plaat is dat uitgangspunt niet veranderd, maar de keuze van de originelen is veel breder en de teksten gaan vaak dieper. Skotwal heeft zich sinds 2010 zodanig ontwikkeld dat ze inmiddels zo’n beetje alles kunnen ‘verskotwallen’ en dat resulteert in een album dat een feest is voor het oor.

De vijver waar Skotwal voor dit album de originele liedjes uitgevist heeft loopt over van kwaliteit. Zo is er werk van The Beatles, Rolling Stones en The Kinks bewerkt, maar ook Traveling Wilburys, Proclaimers, dr. Hook en Daniël Romano komen langs. Er is zelfs plaats voor liedjes van Tom Waits, George Baker, Jack Jersey en Cindy und Bert (immer wieder Sonntags).

Aan de opnames van het nieuwe album werkten diverse topmuzikanten mee. Ook bij de presentatie in Victorie zijn die van de partij. Veel nieuw werk dus, maar uiteraard ook de beste liedjes van de afgelopen jaren.

Support: The Amazing Stroopwafels
Het feest begint op deze mooie pinksterdag ’s middags om 15.00 uur met een optreden van The Amazing Stroopwafels, bekend van Radio Tour de France en de Top 2000 en hits als ‘Ik ga naar Frankrijk’, ‘Ome Kobus’ en ‘Oude Maasweg’.

Tijdschema:
14:00 Deur open
15:00 Support: The Amazing Stroopwafels
16:30 Skotwal 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.