ROOTSRIDERS FT. MO ALI

In 2024 gaat Rootsriders, een van de bekendste Bob Marley-tributebands ter wereld, op pad om de 40e verjaardag van 'Legend' uitgebreid te vieren. De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma 'The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkocht Ziggo Dome, samen met de 3 andere finalisten van het programma.

Rootsriders werd ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings, wiens blind audition van - uiteraard - een lied van Marley wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd, zoals dat tegenwoordig gaat, via sociale media gevonden in Sudan.

In 1984, 3 jaar na de tragische dood van Bob Marley, werd zijn album 'Legend' uitgebracht. Met meer dan 25 miljoen geregistreerde verkochte exemplaren is deze compilatieplaat uitgegroeid tot één van de absolute bestsellers aller tijden. Tot op de dag van vandaag staat het album nog steeds in vele charts, en bereikte het de nummer 1 in de UK, top 5 in de VS en top 15 in Nederland. Zo staat Legend op dit moment al 800 weken in de Amerikaanse Billboard album charts, de op-één-na langst genoteerde plaat ooit. Een uitzonderlijke prestatie voor een reggae-album.

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.