ROBIN BORNEMAN

ZANGER EN VERHALENVERTELLER

Robin Borneman is een Nederlandse zanger, producer en verhalenverteller. Hij is onder andere bekend van het televisieprogramma ‘We Want More’, dat hij in 2021 heeft gewonnen. Robin’s originele muziek is vol betekenis, poëzie en symboliek. Zijn kenmerkende stem wordt beschreven als “wanhopig maar mooi”. Robin heeft een totaal uniek en divers muzikaal repertoire opgebouwd, waarin pre-pop/rockmuziekstijlen als Folk, Blues, Americana en klassieke (film)muziek zijn verwerkt.

Geïnspireerd door grote Amerikaanse songwriters als Tom Waits, Johnny Cash en Bob Dylan begon hij als tiener op te treden in de Nederlandse singer-songwriterscene. Vóór zijn 25e bracht hij in eigen beheer maar liefst vijf albums uit. Hij kreeg landelijke aandacht toen zijn zesde album ‘Home’ (2012) zoveel exemplaren verkocht dat hij een eerste plek bemachtigde als self-releasing artiest in verschillende muziekwinkels in het land.

Zijn bekendheid begon aan de andere kant van de wereld in 2013, toen hij op YouTube werd ontdekt door de grote overleden producer Paul O ‘Neill; oprichter van de Amerikaanse Symphonic Rockband ‘Trans-Siberian Orchestra’ (TSO), die zo onder de indruk was van Robins ‘whisky-stem’ dat hij hem prompt een vaste plek in de band aanbood. Vanaf dat jaar toert Borneman een aantal maanden per jaar met TSO; optredend voor miljoenen mensen in arena’s over de hele VS, Canada en Europa.

In 2021 wint hij het Nederlandse televisieprogramma ‘We Want More’ en wordt Robin bekend bij een breder publiek in zijn thuisland.

Robin heeft een groeiende aanhang en dankzij hun trouwe steun heeft hij zichzelf gevestigd als soloartiest.  Zijn langverwachte soloalbum verschijnt in september 2024. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.