ROBERTO JACKETTI AND THE SCOOTERS

De Nederlandse popgroep Roberto Jacketti & the Scooters, bekend van onder andere de megahit ‘I save the day’ (1984), kondigt met veel enthousiasme hun langverwachte theatertour aan. ‘Tour Ja of Tour Nee’. De band, met zanger Erik van der Hoff als bekendste lid, neemt het publiek mee op een bijzondere reis door de tijd. Tijdens de theatershow spelen ze niet alleen hun eigen muziek én bekende hits uit de jaren 80, ook halen de heren kostbare herinneringen met elkaar op. 

De theatertour, genaamd 'Tour Ja of Tour Nee', vertelt het verhaal van vijf mannen van rond de 60. Ze ruimen hun zolders op die vol liggen met herinneringen uit de jaren 80. In die periode vormden ze samen een band die plotseling zeer succesvol werd. Ze brachten dag en nacht met elkaar door, beleefden avonturen en speelden in korte tijd op veel podia. Eind 1989 kwam er een einde aan de band. De bandleden gingen ieder hun eigen weg, maar de vriendschap bleef altijd bestaan. Een show vol feitjes, anekdotes en alle favoriete 80's hits van de band. 

Roberto Jacketti & the Scooters werd in 1980 opgericht door middelbare scholieren Robbert Jak en Erik van der Hoff. Met de komst van bassist Rob Blanchemanche, drummer Jeroen Booy, gitarist en toetsenist Bart Corver en saxofonist Barend Middelhoff was de band compleet. Hun naam, een speelse ver-italiaanste versie van de naam van toetsenist Robbert Jak, werd al snel een begrip in Nederland. In 1984 braken ze definitief door met de hit 'I save the day'.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.