RAQUEL KURPERSHOEK

NIZAMI EN TRASLASIERRA

Documentaire & concert

NIZAMI is een muzikaal concert gebaseerd op het boek “De 7 Wijze Prinsessen” van de middeleeuwse perzische schrijver en filosoof Nizami Ganjavi. Het verhaal gaat over 7 prinsessen, elk afkomstig uit verschillende delen van de wereld, en elk heeft haar eigen theorie over hoe liefde eruit ziet en met welke kleur het geassocieerd wordt.

In NIZAMI vertelt Raquel deze verhalen in verschillende muzikale stijlen. Uitgevoerd in een intieme en poëtische sfeer door Raquel Kurpershoek, gitarist Alejandro Hurtado en percussionist Danny Rombout, die ons uitnodigt om te dromen en ons mee te nemen naar andere werelden. Met deze verhalen wil Raquel verbinding maken, verrijken en toegang vergemakkelijken waarin we ons allemaal kunnen identificeren. Het verfraaien van de verschillende manieren van liefhebben, kwetsbaarheid, zoektocht, vriendschap, verlangen, verdriet en ware liefde.

Traslasierra is een autobiografisch getinte documentaire van Raquel Kurpershoek over de relatie van dove mensen met muziek. Op het eerste gezicht lijken muziek en de wereld van doven twee onverenigbare werelden. Maar Traslasierra werpt hier echt een onverwacht licht op. Muziek is universeel. Menselijke emoties zijn universeel. Zoals getoond in deze documentaire, wanneer de drang om te communiceren er is, dan bestaan er geen grenzen. Muziek en emoties samen creëren wonderen.

Op deze middag zal de documentaire vertoond worden gevolgd door het concert.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.