PAPAYEBRASS Brassband

Dit keer heeft organisator Cartouche wel iets heel bijzonders! De populairste brassband uit het Colombiaanse-Caribisch gebied komt tijdens de Europese tour naar De Rijp! Zeven blazers en één drummer komen op 22 juni naar de Grote Kerk voor een spetterend optreden.

Het is echt swingende Latijns-Amerikaanse muziek. De muziek van Papayebrass is een mix van Colombiaanse papayeras (blaasorkesten) en Noord-Amerikaanse brassbands. Denk aan feestmuziek, dansmuziek of Zuidamerikaanse (of Colombiaanse) carnavalsmuziek, dan kunt u deze muziek plaatsen. Af en toe speelt Papayebrass ook Lucho Bermúdeze-klassiekers (dat is de beroemdste Colombiaanse bigband uit de jaren 50-60) en internationale liedjes. Het is in ieder geval feestmuziek zoals we weinig in De Rijp live zullen horen! Een prachtige start van de zomer in De Rijp!

De leden van Papayebrass komen uit Santo Tomás, vlakbij de stad Barranquilla (Noord-Colombia, aan de Caraïbische Zee). Om aan het drugsgeweld te ontsnappen hebben de acht muzikanten van Papayebrass zich in hun jeugd op de muziek gestort. De muziekschool was hun veilige haven. De acht jonge jongens werden ouder én professioneler. Muziekopleidingen werden gevolgd, en de uitvoering van hun optredens werd niet alleen letterlijk een feest om te luisteren, maar ook om te bekijken.

Sinds 2016 zijn ze professioneel samen en hebben ze twee doelen: het behouden van de papayeras-muziek en het rondbazuinen van de boodschap dat er een weg is uit de spiraal van geweld die in Latijns-Amerika vaak zo gewoon is. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.