Ontzetfeest

Onderdeel 8 October Alkmaar Ontzet

Lekker dansen in de Vest! (gratis voor leden) 
Het traditionele feest van Alkmaar Ontzet bruist tot in de late uurtjes in TAQA Theater De Vest.  In de grote zaal gaan de voetjes van de vloer, waar de nieuwe coverband Cherry Moon – onder leiding van drummer Matthijs Ament – funk, dance-pop en soul covers vanaf de jaren ’70 tot nu speelt. Nummers van Prince, Bruno Mars, Stevie Wonder, Amy Winehouse, Chaka Khan en Jamiroquai worden afgewisseld met moderne hits die soms in een eigenwijs eigentijds jasje worden gegoten door deze 9 koppige band met maar liefst 3 zangeressen. Voor elk wat wils voor een breed danspubliek.

Wanneer Cherry Moon even op adem komt, neemt DJ Nick White de set in de grote zaal over met zijn creatieve manier van draaien. Dit talent uit Heerhugowaard mixt oude nummers in rap tempo met nieuwe nummers. Met zijn licht commerciële, eclectic en rhythm & blues stijl houdt hij het sfeertje en de flow er lekker in.

In de foyer speelt de Alkmaarse Big Band in een rustiger setting de sterren van de hemel. Opgericht in 1964 en 18 koppen sterk zoeken deze muzikanten, onder leiding van Gerard Kleijn, steeds naar originaliteit in de Big Band traditie. Laat je verrassen door hun uitdagende repertoire dat verder gaat dan de reguliere jazz standards. Naast instrumentaal is er vocale inbreng door zangeres Jet Stam en orkestlid Jan Pereboom. Het optreden van de Alkmaarse Big Band is een terugkerend gewaardeerd onderdeel in de viering van Alkmaar Ontzet.

Klik hier voor alle informatie

Locatie: TAQA Theater De Vest
Tijd:  20.30 - 0.00 uur

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.