NIEUWJAARSCONCERT BEST OF QUEEN

LICHTJESCONCERT

Een nieuw jaar kan natuurlijk niet beginnen zonder de traditionele Nieuwjaarsreceptie. Maar Het Plein zou Het Plein niet zijn als het ontbreekt aan een cultureel sausje. En daarom is gekozen voor een optreden door het Hydra Quartet, een klassiek strijkkwartet (wel even reserveren, en het is helaas niet gratis). Na afloop van dit sfeervolle concert in de nog feestelijk verlichte kerk kunnen de glazen geheven worden op het nieuwe jaar bij de gratis toegankelijke nieuwjaarsreceptie vanaf 17.00 uur.

Het Hydra Quartet is opgericht in 2020 en gevestigd in Amsterdam. Het heeft een repertoire variërend van de eeuwige klassiekers zoals Mozart en Beethoven, Duke Ellington, en eigen arrangementen van geliefde film- en tv-soundtracks. Tijdens het concert bij Het Plein kiezen ze voor een ‘verklassiekt’ repertoire van Queen. Denk aan nummers als Bohemian Rhapsody, Under Pressure, Another One Bites The Dust, We Are The Champions. Wie kent ze niet, de hits van Queen?

Dus een klassiek concert, maar toch ook weer niet. Met als doel om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een groot publiek. Violist Eduardo Paredes Crespo: ‘Het is een soort klassiek, maar toch ook weer niet. En dat vind ik zo leuk, voor het publiek en voor ons: héél veel jonge mensen!  De entourage, de vele lichtjes, de prachtige akoestiek in de kerk, het strijkkwartet, Queen, wat wil je nog meer?’ Een aanrader!

De leden zijn:
Eduardo Paredes Crespo – viool
Ephraim Feves – viool
Mark Mulder – altviool
Giorgos Kotsiolis – cello

www.hydraquartet.com

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.