Mozarts Zauberflöte // The next generation

Theu Boermans i.s.m. OPERA2DAY & de Theateralliantie

Opwindende, sprankelende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera. Amadeus was enige jaren geleden een van de grote theaterhits van het seizoen. Als gedroomde opvolger brengt regisseur Theu Boermans nu Mozarts Zauberflöte – The next generation. Een opwindende en actuele uitvoering van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en orkest.

Voor deze uitvoering werd een uitdagende nieuwe Nederlandse vertaling van de tekst gemaakt. Geheel in de geest van Mozart en zijn librettist Schikaneder werd bovendien een mix van acteurs en zangers gecast, zoals ook bij de allereerste voorstellingen het geval was. Het werk wordt daarmee heel direct aansprekend, en krijgt de oorspronkelijke kracht terug die in Mozarts tijd het publiek verraste en overdonderde. Het levert een brutale Zauberflöte op, even tragisch als komisch.

In een dystopische nabije toekomst hebben de populisten de macht gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. ‘The next generation’ is aan zet!

De Theateralliantie realiseert deze voorstelling met in het oog springende partners. OPERA2DAY veroverde in korte tijd de harten van het publiek, met een unieke combinatie van een liefde voor het operarepertoire en een innovatieve aanpak. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.