MATT SCHOFIELD

Matt Schofield is geboren in de UK en opereert tegenwoordig vanuit de US. hij timmert al aardige tijd aan de weg en verlegt nog altijd de grenzen van de Britse blues traditie. Schofield is meermaals in de prijzen gevallen en staat bekend als gitaar virtuoos, zanger, songwriter, producer en bandleider. Na ruim 30 jaar optreden en 20 jaar aan solocarrière maakt hij ook nu nog indruk als één van de meest invloedrijke en onderscheidende gitaristen van zijn generatie.

Naast het feit dat hij een legendarische carrière heeft opgebouwd en samen met zijn band al ruim 30 landen heeft aangedaan, ontvangt hij van vakgenoten en de pers niks dan lof. Schofield heeft dan ook al vele awards in ontvangst mogen nemen: zo won hij tot drie keer aan toe de ‘British Blues Guitarist Of The Year’, sleepte hij de ‘British Blues Album Of The Year’ in de wacht en wist hij zich als eerste gitarist te plaatsen in de ‘British Blues Hall Of Fame’. Daarnaast noemden meerdere gitaar- en basmagazines hem samen met artiesten als Eric Clapton en Peter Green in rijtjes als ‘Top Ten British Blues Guitarists Of All Time’.

Schofield hanteert een vloeiend en melodisch gitaarspel. Zijn iconische geluid inspireerde vele gitaristen en bracht hem een ijzersterke live reputatie.

Support: The Tarn House Renegades

The Tarn House Renegades bestaan uit Thomas Staples (zang), Robert Swijgman (gitaar), Joris Kühne (basgitaar) en Chris van der Vlies (drums). Sinds hun oprichting in 2017 staat de band garant voor een energieke liveshow. Met hun eclectische samensmelting van stijlen geven ze een niet voor de hand liggende twist aan de blues en (southern)rock. Gewapend met hun unieke sound, enthousiasme en een ontembare honger om te spelen komen de ‘Renegades’ altijd verrassend uit de hoek en is geen optreden hetzelfde.

The Tarn House Renegades produceren hun eigen muziek en na hun goed ontvangen single ‘Son of thy Neighbour’ volgen er dit voorjaar nieuwe releases waar menig blues- en rock liefhebber zijn hart mee kan ophalen.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.