Lindegrachtconcert

Stichting Lindegracht Concerten organiseert wederom prachtige concerten deze zomer. De drie concerten vinden plaats op 9 juli, 23 juli en 6 augustus en beginnen zoals gebruikelijk om 20.15 uur. De entree is vrij toegankelijk! Kom wel op tijd, want het evenement is druk bezocht.

De Alkmaarse stichting vindt het altijd weer bijzonder als ze aan plaatselijke musici een podium kunnen bieden: noem ze de eigen parels aan de kroon van de Lindegrachtconcerten.

Dit jaar zie je theatermaakster, actrice en… zangeres Isabel Pronk. De sopraan komt samen met pianist Daan Boertien. Hij nam met Michael Wilmering in 2019 Schuberts Winterreise op, een alom bejubelde productie. Isabel belooft een zomers programma, met onder andere liederen uit de ‘Cabaret Songs’ van Bolcom. Ook brengt ze de volledige liedcyclus ‘A Lock Without a Key’ van Thomas Beijer.

Onder de vlag van Camerata RCO speelt de voor de Grachtenfestivalprijs genomineerde pianist Florian Verwey samen twee leden van het Concertgebouworkest: klarinettist Hein Wiedijk en cellist Joris van den Berg. Hun programma: Beethovens Gassenhauer Trio en het klarinettrio van Alexander von Zemlinsky.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.