KNIVES OUT! // The Covids, Cloudsurfers & Iguana Death Cult.

Drie heerlijk ouderwets beukende bands en een old school moshpit voor het podium: wat een feest der herkenning was dat, de eerste editie van Knives Out! Zitten al je ledematen en gewrichten weer op volgorde? Zet dan editie nummer twee maar in je agenda: 29 december. Juistem, tussen de kerst- en oliebollenverplichtingen door moet er wat energie uit. Uitermate geknipt hiervoor zijn The Covids, Cloudsurfers en Iguana Death Cult.

The Covids zetten een vrolijke revolutie in gang. Deze optimistische, jonge versie van The Buzzcocks biedt ontsnapping uit de dagelijkse saaiheid en geeft een authentieke sound nieuwe glans. Alsof je in een punkhol in het Manchester van de late jaren '70 bent beland. Horen is geloven: beluister in het kader van de voorpret hun ijzersterke en superaanstekelijke 'Certified (do it)'.

Het vijfkoppige Cloudsurfers laat punkhelden The Ramones en 90s-iconen Nirvana samensmelten tot een even melodieuze als venijnige mix. Die sleepte al complete menigtes mee op Viva Sounds in Zweden, Astroshow Open Air in Bordeaux en Into The Great Wide Open, en laat straks ook in Victorie het koper van de barren trillen. Hoe briljant is het trouwens dat de drummer Ramses heet!

Iguana Death Cult heb je misschien al ontdekt op Lowlands, tijdens de Popronde of wie weet het Frikandel Festival: ze spelen overal en nergens. De bandnaam doet anders vermoeden, maar we hebben hier met een allround punkcollectief te maken dat je met surf, garagerock en psychedelica steeds op het verkeerde been zet. Ga ze zien op de nieuwe luidruchtige Alkmaarse traditie die Knives Out! heet.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.