KLINK

EP Release 'Klink Thearly'

Er was eens een oude tandartspraktijk, genesteld tussen een kerk en een bar in het pittoreske dorpje Limmen. In de ruimte hing een vervaagde geur van angst, er zaten onduidelijke vlekken op de muur en in het dorp gonsde de verhalen over angstige behandelingen uit een ver verleden. In deze bijzondere setting zagen de leden van Klink de potentie om in de nagalm van vergeten medische ingrepen hun derde EP op te nemen.

In de schaduw van corona trok de band zich volledig terug, een tijd van zelfreflectie waarin iedereen zich afvroeg: lui achterover leunen of verandering omarmen? Gedachten die ook weleens opkomen in een tandartsstoel.

Uit deze introspectie ontstond de EP 'Klink Thearly', een gevatte woordspeling die helder denken en speelsheid oproept, waarbij de hoes is geïllustreerd door kunstenaar Mart Veldhuis. Na een uitverkochte coronazaal met hun vorige EP, keert Klink terug bij Podium Victorie, omlijst met een verrassend voorprogramma en een vinylminnende DJ. Op 2 februari brengt de band 'Klink Thearly' luid en duidelijk tot leven. 

Klink haalt zijn inspiratie uit acts als Roxy Music, Arcade Fire, Vampire Weekend en The Cure. Het kloppende hart van de band bestaat uit Tjeerd Blom, Merlijn Verboom en Harm Timmermans. Tijdens de opnames voegden de getalenteerde bassist Kai Liebrand (Voltage) en de bedreven drummer Dan Huijser (Wies) zich bij het gezelschap. 

Support: 3 Point Landing

Eigenlijk een genre op zich, wordt de stijl 3 Point Landing beschreven als alternatief, synthesizer rock, elektronische pop en indie grunge. In 2017 opgericht in Alkmaar door Dora van den Berg (zangeres, keytarist), Tim Commandeur (bassist) en Emiel Schumacher (drummer). Zodra het drietal elkaar had gevonden was het vuurwerk. Ze gooiden snel de gitaar aan de kant voor een keytar, waarmee ze een groots, meeslepend en 'synth'-gedreven eigen geluid creëerden. Twenty One Pilots, Imagine Dragons, Muse en Depeche Mode, maar ook de filmische muziek van o.a. Hans Zimmer is een greep uit hun invloeden.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.