Kaasmarkt Orgelconcert

Wibren Jonkers // Het eerste concert start om 12:00 uur en de tweede om 13:00 uur

Deze zomer wordt er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarkt Orgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door getalenteerde organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk.

Programma

Van Covelens-orgel
* Johann Kaspar Kerll (1627-1693) - Toccata III
* Hugo Distler (1908-1942) - Variationen ‘‘Elselein, liebstes Elselein’’ (uit 30 Spielstücke op. 18/1)

Van Hagerbeer/Schnitger-orgel
* Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Adagio assai F-Dur (uit 3 Stücke für die Flötenuhr WoO 33a)
* Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Praeludium und Fuge C-Dur (BWV 547)

Biografie

Wibren Jonkers (geb. 1999) is actief als concertorganist, kerkmusicus en muziekdocent. Hij studeert hoofdvak orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Lessen basso continuo en improvisatie krijgt hij van Miklós Spányi. Daarnaast volgt hij bijvak klavecimbel en klavichord bij Menno van Delft en bijvak piano bij Jaap Kooi. Aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeert Wibren kerkmuziek bij Hayo Boerema, Arie Hoek en Hanna Rijken. Masterclasses volgde hij bij onder anderen Michel Bouvard, Ben van Oosten, Louis Robilliard en Thomas Trotter.

Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Als kerkorganist is Wibren verbonden aan kerken in Amersfoort, Amsterdam en Nunspeet. Daarnaast is hij vesperorganist van de Oude Kerk in Amsterdam en cantor van de Protestantse Gemeente Zeewolde. Hij geeft orgel- en pianoles en is actief als concertorganist, continuospeler en begeleider van koren en solisten. Wibren won prijzen op verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022) in Amsterdam.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.