-

Kaasmarkt Orgelconcert

Harry van Wijk

Deze zomer wordt er in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktorgelconcert georganiseerd. De concerten worden verzorgd door getalenteerde organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk.

Programma

Koororgel:
G. Frescobaldi
Bergamasca

Hoofdorgel:
D. Buxtehude
Passacaglia in D moll, BuxWV 161
J.G. Walther
‘allegro’ uit Concerto in B moll, dell Sign. Meck
J.S. Bach
‘vivace’ uit Triosonate in C moll, nr 2, BWV 526
G. Böhm
Praeludium und Fuge in C dur

Biografie
Harry van Wijk (1971) is een breed georiënteerd en gepassioneerd musicus. Hij is werkzaam als concertorganist, kerkmusicus en koordirigent. Hij geeft concerten in verschillende landen in Europa, en in de USA. Graag stelt hij bijzondere programma’s samen met de beste muziek uit de orgelliteratuur, en ook filmmuziek met orgel, synthesizer en percussie, of met orgel en verteller.

Harry studeerde aan het conservatorium in Groningen bij Kees van Houten en Theo Jellema, Wolfgang Zerer en Joris Verdin. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in Franse en Duitse muziek van 1850 – 1950.
Na zijn studie heeft hij zich verdiept in de muziek van J.S. Bach en F. Mendelssohn Bartoldy, en in 20e eeuwse muziek door het volgen van meestercursussen van Ludger Lohmann, Leo van Doeselaar, Arno Krijger en Johannes Geffert. Hij won prijzen bij het Internationale orgelconcours in Nijmegen en bij diverse orgelconcoursen in Duitsland.

In 2018 is de Cd uitgekomen die Harry heeft opgenomen in Philadelphia (USA) met daarop o.a. ‘Die Moldau’ van B. Smetana. Hij speelt dit op een prachtig orgel van de bouwer E. Skinner. Deze orgels zijn speciaal ontworpen voor het spelen van orkestmuziek.

Vr 7 jul 2023
12:00 - 12:30
13:00 - 13:30
Grote Kerk Alkmaar

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.