Kaasmarktconcerten

Europese organisten bespelen wereldberoemde orgels tijdens kaasmarktseizoen

Elke vrijdag gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten in Grote Kerk Alkmaar

Gedurende de hele zomer vindt in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktconcert plaats. De wereldberoemde orgels worden om 12.00 uur en om 13.00 uur bespeeld door getalenteerde Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Op vrijdag 10 mei is organist Kristoffer Westerlund te beluisteren. 

Verliefd op orgelmuziek

De Zweedse orgelstudent Kristoffer Westerlund zit momenteel in het vierde en laatste jaar van zijn bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Als tiener werd hij verliefd op orgelmuziek en besloot organist te worden. In het roerige jaar 2020 begon Kristoffer zijn studie bij Pieter van Dijk in Amsterdam. Tijdens zijn jaren in Nederland heeft hij veel van de wereldberoemde orgels in het hele land gezien en erop gespeeld. Na zijn eindexamenconcert in de Grote Kerk in Alkmaar aan het einde van dit schooljaar, verhuist hij terug naar Zweden, met zijn nieuwe kennis en ervaring op het gebied van het bestuderen van de muziek uit de barok.

Zomeravondconcerten

Van 3 juli t/m 11 september worden op woensdagavonden om 20.15 uur zomeravondconcerten in de Grote Kerk Alkmaar georganiseerd. Kijk op www.grotekerkalkmaar.nl voor het volledige programma.

Meer informatie

De Kaasmarktconcerten in de Grote Kerk Alkmaar zijn elke vrijdag tot en met 23 augustus om 12.00 uur en om 13.00 uur in de Grote Kerk te beluisteren. Toegang is gratis.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.