JUNGLE BY NIGHT

Jungle by Night bestaat uit zeven Nederlandse muzikanten die samen een live act vormen om rekening mee te houden. Hun zevende, meest recente album ‘Algorythm’ is een hommage aan alle elektronische geluiden. Je zou het computerliefde kunnen noemen, ware het niet dat het allemaal compleet analoog is.

De Amsterdamse formatie bestaat uit een hele hoop synths, drums, bas, gitaar en percussie, versterkt door trompet en trombone. Eerdere albums waren meer georiënteerd op blazers, het laatste heeft juist een focus op een meer elektronische groove, maar vooral begeven ze zich onbevreesd in het wondere grensgebied tussen analoge dance, funk, Krautrock, 70’s funk en 80’s elektro.

De shift naar een meer elektronisch geladen geluid mocht dan een kleine stap voor Jungle by Night zijn, voor de mensen op de dansvloer was het een enorme sprong. De vlammende, energieke liveshow is inmiddels uitgegroeid tot must-see festivalact die festivalgangers door heel Europa dan ook standaard omcirkeld in het programmaboekje hebben staan. Ze weten namelijk dat het niet zomaar een show is, dit wordt één dik feest.

Wat deze altijd aanwezige aantrekkingskracht vormt is het hoge dansbaarheidsgehalte en de onweerstaanbare opbouw van hun set. Jungle by Night neemt het publiek bij de hand en begeleidt ze de groove in. Wat er gebeurt als je daar na afloop weer uitstapt? Ligt eraan. Als je maar weet dat je niet meer dezelfde zal zijn.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.