JOY DIVISION UNDERCOVER

​De best bekroonde coverband van Joy Division komt terug!

1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. Meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands. In 2021 zou zanger Ian Curtis zijn 65e verjaardag vieren maar in 1980 besloot hij helaas om een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven.

Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 'Unknown Pleasures' en een jaar later 'Closer'. Bij het grote publiek zijn vooral de singles 'She’s Lost Control' en 'Love Will Tear Us Apart' bekend. De echte fans kennen uiteraard meerdere juweeltjes.

Joy Division Undercover staat bekend om het leveren van de meest authentieke Joy Division ervaring, een explosieve performance met perfect livesound en het volledig arsenaal aan obscure visuals. Op sublieme wijze zal de band een goede greep uit het repertoir live vertolken. Met zanger Erny Green ( The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.