Jazz en Session

In proeflokaal “de Boom” is op Donderdag  30 November 2023 een “SPECIAL” ter gelegenheid van de viering van het 20 Jarig bestaan van de “SESSION & LIVE JAZZ-AVOND” met het BOOM Jazz Trio. Als gast zal optreden de vermaarde ARRANGEUR, PRODUCENT, SLAGWERKER en VIBRAFONIST: FRITS LANDESBERGEN.

Het is proeflokaal de Boom gelukt Frits naar Alkmaar te halen met medewerking van het management van “de Boom” om met ons deze mijlpaal in de Alkmaarse Jazz Historie te vieren. Frits Landesbergen, een begrip in de Nederlandse Jazz scène, is cum laude afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is in bezit van vele prestigieuze Jazz prijzen zoals: de Wessel IlckenJazzprijs, Pall Mall Swing Award en de AVRO-cultuurprijs “de Belofte”.

Op deze spectaculaire Jazzavond, wordt Frits Landesbergen begeleid door,  contrabassist Jeroen Lely verder de twinklin’ en sprankelende piano van Jos van Beest en de swingin’ en scattin’ Joop Kooger op slagwerk en vocals.

Hij is een druk bezet musicus en heeft veel jaarlijks terugkerende concerten met o.a. Madeline Bell, Joke Bruijs, het Rosenberg Trio, Louis van Dijk en Cor Bakker in de concertzalen en schouwburgen in Nederland en ver daar buiten. Ook bij de buitenlandse collega’s is hij een geziene gast en heeft als freelancer gewerkt met Georgie Fame, Scott Hamilton, Milt Jackson, Toots Tielemans, Eddy Daniëls, John Clayton, Joe Pass, Buddy de Franco, e.v.a.

Als docent gaf Frits Landesbergen les in vibrafoon, slagwerk en combo spel aan het conservatorium in Den Haag, dit om de jonge garde Jazz-musici in opleiding de kneepjes van het vak bij te brengen.

Dit beloofd dus een zeer speciale avond te worden op de laatste donderdag van de maand!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.