HBA ON TOUR

De Herman Brood Academie gaat weer op tour!

De HBA On Tour is al 15 jaar lang een springplank voor opkomende artiesten van de Herman Brood Academie, maar dit jaar is wel een extra bijzondere editie, namelijk: de hiphop editie! Ieder jaar gaan de geselecteerde acts door verschillende zalen in Nederland heen en dit jaar zullen onze geselecteerde hiphop artiesten onder andere te zien zijn in Fluor.

De acts die dit jaar geselecteerd zijn om mee op tour te gaan zijn Benoit, Nelcon, Teabag en ZWARTEWATER; gepresenteerd door onze enthousiaste host Chenneti.

ZWARTEWATER
Met een sound die te vergelijken is met het slijk tussen de stoeptegels en die je doet denken aan regenachtige dagen boren de mannen van de rapgroep ZWARTEWATER zich een weg door de scene.
Lompe beats van Milan met teksten van Frodeau en Goudi die tot je verbeelding spreken geven je een glimp van hoe het leven soms kan zijn; verrot, eindeloos hard en onvermoeibaar.

Nelcon
De jonge Nelcon is het nieuwe talent van de Utrechtse hiphopscene. De vindingrijke rapper bracht eerder zijn eerste EP 'Nelconic' uit via Burning Fik, het eigenzinnige label van Faberyayo en Abel. Nelcon rapt over de flats van Overvecht en nam tracks op met o.a. Bas Bron, Zeldzame en Gotu Jim.

Benoit
Benoit is een creatieveling die rap en zang combineert in een dansbaar en mainstream jasje. Hij hanteert diverse stijlen zoals drum & bass, trap, 2-step en Jersey club. Met zijn sterke refreinen en vatbare bars creëert hij een goeie vibe met veel energie.

Teabag
Teabag’s sound wordt gekenmerkt door zijn energieke persoonlijkheid en een flow, zo heet dat de thee zich vanzelf zet. Hij heeft meerdere singles uitgebracht, een performance gedaan bij Open Source Radio en een bijdrage geleverd aan het Eyeciv album.
Na succesvolle shows gedaan te hebben op Woo Hah X Rolling Loud, Project STOO en Eyeciv is Teabag klaar om in 2024 zijn project “Melange” met de wereld te delen.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.