Gerwin van der Plaats & Urker Mannenkwartet in concert

Op zaterdag 25 november zal het Urker Mannenkwartet o.l.v. Gerwin van der Plaats een concert geven in de historische Kapelkerk te Alkmaar. Het programma bevat geliefde liederen van licht klassiek tot populair aangevuld met verrassende solo’s. Natuurlijk is er eveneens ruimte voor samenzang. Dirigent Gerwin van der Plaats bespeelt eveneens het fraaie Müller-orgel.

In 2010 begonnen de zangers van het Urker Mannenkwartet als gelegenheidszanggroep bij een cd-opname. Dat was zo’n bijzondere ervaring dat de mannen besloten om door te gaan als kwartet en vroegen Gerwin van der Plaats, bekend vanwege zijn dirigentschap bij het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V om hun daarin te begeleiden. Dat bleek een gouden greep te zijn. Zijn enthousiaste aanpak en aanstekelijke muzikaliteit uiten zich in concerten met een lach en een traan. Het publiek ervaart de vriendschappelijke verbondenheid in zang en spel. Het is niet voor niets dat de concerten van het Urker Mannenkwartet een grote populariteit genieten in binnen en buitenland. 

Gerwin van der Plaats (1977) is onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet en De Hoeksteen te IJsselmuiden. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree. De kerk is verwarmd en de verrichtingen van de organist zijn zichtbaar in de kerk. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.