DAYNA KURTZ

De Amerikaanse Dayna Kurtz begeleidt zichzelf op (slide) gitaar en tourt al jaren intensief met haar vaste muzikale kompaan Robert Maché, waarbij ze steevast alles geeft op het podium. De singer-songwriter heeft een warme en intense stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley.

In 2003 trad ze op in het TV-programma van Barend & van Dorp met haar hit “Love Gets In The Way” van Postcards From Downtown, haar eerste album dat in Nederland insloeg als een bom. Sindsdien heeft Dayna een trouwe schare fans opgebouwd en maakt ze met enige regelmaat nieuwe albums, die stuk voor stuk lovend worden ontvangen. Ze trad op met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones.

Met haar sideproject Lulu & The Broadsides bracht Dayna afgelopen winter een nieuw album uit, waarop ze nog iets meer de soul- en blueshoek van het door haar zo geliefde New Orleans opzoekt. Tijdens haar vele tours speelt ze ook veel nummers van die plaat, die overigens bol staat van de bijdragen van gerenommeerde muzikanten uit New Orleans. Vorig jaar stond Dayna als headliner op Ramblin Roots Festival in Utrecht, waar ze samen met Robert zoals altijd een verpletterende indruk achterliet: in november komt ze voor hetzelfde effect naar Alkmaar, met een intieme seated show. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.