DAWN BROTHERS

Wie de Dawn Brothers aan het werk ziet, wordt onherroepelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium raast. Het gaat alle kanten op, waarbij rock, folk, blues en soul worden vermengd tot een onweerstaanbare cocktail. Een band die perfect op elkaar is ingespeeld en waarbij de liefde voor de muziek door de aderen giert.

Met hun hedendaagse interpretatie van rootsmuziek boeken ze al jaren succes. Hun debuutalbum 'Stayin' Out Late', werd onverwacht een groot succes. Er volgden tours door Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Hongarije. Ook beproefden ze als eerste Nederlandse band hun geluk tijdens het legendarische Americanafest in Nashville, USA.

Voor opvolgende albums werkten ze samen met onder andere DeWolff en Tim Knol. 'Double Cream' (2022) kreeg, naast enthousiaste reviews, een prestigieuze Edison-nominatie en was de eerste plaat waarop nieuwe bassist Tammo Deuling zijn kunsten vertoonde.
Met het nieuwe album 'Alpine Gold', dat eind oktober verscheen, keert de band terug naar de energie van het debuutalbum. Geen toeters en bellen, gewoon een goede plaat met sterke songs als basis ingrediënt.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.