Bo Brocken en Marc Stakenburg

Let op!: Deze voorstelling vindt plaats in Zuidschermer, 'Bij Zuid', Zuidervaart 67.

In ‘Wie is Robert Johnson, niet?’ onderzoeken bluesgitarist ‘Big Bo’ Brocken en verteller Marc Stakenburg op luchtige wijze alle verhalen en fabels rond blueslegende Robert Johnson. Bo brengt de muziek van de legende op een authentieke manier tot leven.

Over geen enkele muzikant doen zoveel fantastische verhalen de ronde als over bluesmuzikant Robert Johnson. Dat hij zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht om beter gitaar te kunnen spelen is daarvan de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer. Waarom spreekt de man, die slechts 29 nummers opnam, een kleine eeuw na zijn dood nog altijd zo tot de verbeelding? Bob Dylan noemde hem ‘een van de meest inventieve genieën ooit’. Voor anderen is hij vooral een van de meest geslaagde marketinghypes ooit. Feit is dat veel van zijn nummers gelden als klassiekers: ‘Sweet Home Chicago’, ‘Love in Vain’, ‘Hellhound on My Trail’, ‘Me and the Devil’ en ‘Cross Road Blues’.

Marc is voornamelijk bekend vanwege zijn werk als radiopresentator voor de KRO en 40UP Radio en zijn lezingen over muziekgeschiedenis. Bo speelt al meer dan 30 jaar akoestische blues. Onder de artiestennaam ‘Big Bo’ is hij een ware specialist op het gebied van de vooroorlogse bluesstijlen. Hij won meerdere awards voor zijn werk als bluesartiest.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.