Alkmaarse Big Band Jubileum Concert met Cor Bakker

Op zaterdag 15 juni 2024 is het groot feest voor Alkmaarse Big Band!

Op zaterdag 15 juni 2024 is het groot feest voor Alkmaarse Big Band! Op die dag geeft het jazzorkest in Theater TAQA De Vest te Alkmaar haar jubileumconcert. Dit jaar bestaat Alkmaarse Big Band namelijk 60 jaar en dat vraagt om een extra feestelijk tintje. Daarom heeft Alkmaarse Big Band als speciale gast de fameuze pianist Cor Bakker uitgenodigd.

Onder leiding van jazztrompettist, Gerard Kleijn, verzorgt het jazzorkest een optreden met als thema “Let’s jubilee 60 years”. Het repertoire dat tijdens het concert ten gehore wordt gebracht, zal een bloemlezing zijn uit het rijke repertoire van het jubilerende orkest. Swing, blues, latin en ballades zijn de muziekstijlen die Alkmaarse Big Band over het voetlicht brengt maar er wordt ook aandacht besteed aan het “American Songbook”. Als vocale gasten verlenen zangeres Dieke van Hoften en orkestlid Jan Pereboom deze avond hun medewerking.

Voorts heeft Alkmaarse Big Band speciaal voor dit feestelijk concert pianist Cor Bakker gecontracteerd. Hij studeerde in 1984 cum laude af aan het conservatorium, gevolgd door een studie in Los Angeles bij de beroemde componist/pianist Clare Fischer. Tot op de dag van vandaag is deze oud docent Cor’s grootste muzikale inspirator. Na zijn studie begeleidt Cor Bakker nagenoeg alle artiesten die Nederland rijk is.

Hij is vervolgens zelf enkele jaren hoofdvakdocent geweest aan het conservatorium Utrecht en was maar liefst 11 jaar lang de vaste pianist van het Metropole Orkest. Radio- en tv-programma’s volgen (o.a als begeleider van Paul de Leeuw) en maken hem een BN-er. Hij krijgt zelfs z’n eigen radio- en tv-programma’s, zoals “De Keuze van Cor” en “Cor op pad” bij RTV Noord Holland, “Cor & Co” met nationale & internationale sterren en “Cor op Reis”, waarin hij beroemde artiesten over de hele wereld bezoekt en begeleidt.

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.