Gezondheidsmarkt bij Hortus Alkmaar

Op zondag 11 juni a.s. organiseert Hortus Alkmaar de jaarlijkse Gezondheidsmarkt. In de tuin staan kraampjes met producten voor en informatie over een gezonde levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan bijenhoning, etherische oliën, coaching en voedingssupplementen. En je kunt meedoen aan een yogasessie.

Workshops en Lezingen
In het bezoekerscentrum zijn lezingen en presentaties bijvoorbeeld over hoe overprikkeling en stress te overwinnen, wat een gezonde leefstijl inhoudt, welke baat je bij etherische oliën kunt hebben en hoe het zit met seksuele gezondheid en het Taoïsme. Er is zelfs iemand die alles weet over letselschade en wat je daarmee kunt.
In het Kascafé zijn o.a. biologische koffie, (verse kruiden)thee, sappen en smoothies verkrijgbaar.

Lekker struinen
In de tuin kunnen bezoekers lekker struinen door o.a. het duinlandschap, de moestuin, het Amerikaanse bos en het verfplantenperk. Het is ook zeker de moeite waard onze bijzondere vijver bekijken. En niet te vergeten de stoere beelden van de expositie beeld&tuin van de professionele beeldhouwers van KunstenaarsCentrumBergen.

Kids en rondleidingen
Met kinderen is het leuk de educatieve elementen over bodem- en waterdiertjes en het bijenhotel te onderzoeken. Ook is er een leuke Speurtocht door de tuin en kleintjes kunnen het Kabouterpad lopen. Schminken is altijd populair bij de kids. Er zijn gratis rondleidingen door de tuin om 13.00, 14.00 en 15.00 uur door ervaren tuingidsen. Zij tonen en vertellen je alle mooie en bijzondere dingen van dat moment.

Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar (Bedrijventerrein Beverkoog)

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.