-

Werkcollege: Hoe houden we droge voeten?

Museum In 't Houten Huis

Hoe blus je een brand? Is een vleermuis een vogel of een muis? Hoe maak je kunst? Hoe houden we droge voeten? Luister en doe mee tijdens de collegereeks in Museum In 't Houten Huis!

Hoe houden we droge voeten?
Door de eeuwen heen kent Nederland een haat-liefdeverhouding met water. Er moet genoeg water zijn voor alle dieren en planten, maar er mag ook niet te veel water, zijn want dan wordt het een natte boel. Hoe wordt er voor gezorgd dat we droge voeten houden? Gervien Pielage -voorheen werkzaam bij het Hoogheemraadschap- vertelt je er alles over!

In het landschap komen we allerlei soorten water tegen. Oppervlaktewater, grondwater, kwelwater, vaarwater, regenwater. We hebben allemaal met water te maken, bijvoorbeeld als je gaat varen of als het buiten regent. Voor iedereen is het belangrijk dat het water niet te hoog en niet te laag staat. Waarom is dat en hoe wordt er voor gezorgd dat het waterpeil goed is? Samen met Gervien Pielage gaan we dat bekijken door de ogen van de natuurbeheerder, de veehouder, de landbouwer en de bewoner van een huis.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.