-

Practicum: Hoe maak je kunst?

Museum In 't Houten Huis

Hoe blus je een brand? Is een vleermuis een vogel of een muis? Hoe maak je kunst? Hoe houden we droge voeten? Luister en doe mee tijdens de collegereeks in Museum In 't Houten Huis!

Hoe maak je kunst?
Wil jij ook graag weten hoe een kunstenaar kunst maakt? Kunstenares Joyce Ennik gaat je vertellen hoe zij haar kunst maakt en jij mag met haar meedoen!

Tijdens haar college vertelt Joyce Ennik over de opleiding die je kan volgen om kunstenaar te worden. Ze vertelt over haar project ‘Wat je ziet en denkt te zien’, waaruit blijkt dat kijken en zien niet hetzelfde is. Hoe zit dat? We kijken met onze ogen en registreren en onderscheiden de dingen om ons heen, maar hoe bewust ben je van dat wat je ziet? Iedereen heeft een eigen interpretatie en creëert een eigen wereld. Kunstenaars maken afbeeldingen en geven hun eigen werkelijkheid weer, op die manier geven zij inhoud en betekenis aan dat wat zij verbeelden.

Joyce Ennik gaat ons helpen om op deze manier kunst te maken: je gaat zelf aan de slag! Ze legt uit hoe je bepaalde keuzes kan maken tijdens het creëren van een kunstwerk. Jouw kunstwerk wordt daarna onderdeel van een echt kunstproject!

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.