-

PeuterVestival

In januari is hét festival voor peuters, ouders en grootouders! Kom samen naar het allergezelligste festival in De Vest: het PeuterVestival. Wat is er nu leuker dan een theater binnen te gaan, waarvan de foyer is veranderd in een echte speeltuin? Ook kun je heerlijk kleuren en zijn er natuurlijk veel mooie voorstellingen te zien! Niets leukers dan een peuterfestival!

Extra's
Rondom de voorstellingen is er volop mogelijkheid om te spelen in ons theater! In de benedenfoyer kun je meedoen aan Het Kleurfeest. Op prachtige muziek, live gespeeld door een zanger/gitarist, ontmoeten en inspireren kinderen elkaar al tekenend op het grote speelvlak en werken zo samen met twee tekenaars aan een groot kunstwerk. Ook nodigen we de kleintjes uit om over het Pieterpeuterpad te komen stappen. Soms is het glad en koud, ’t lijkt wel sneeuw; voel maar met je tenen. Even later kom je bij de zee. Ga je schelpjes zoeken? Wat kriebelt daar zo aan je voeten? Is dat gras? Dit pad is om te voelen en te kijken, dus doe lekker je schoentjes uit!

Programma PeuterVestival *Klik op de titel van de voorstelling voor mee info & kaarten*

House of Nouws // Ping Win (3+) 

Kijkdooservaring over verandering voor de allerjongsten. Verandering: het is voor veel volwassenen al een uitdaging, laat staan voor peuters, voor wie de wereld aan één stuk door verandert. Zodra je ter wereld komt, begint het al. Je groeit, je leert en de spelregels veranderen ook nog eens voortdurend. Je krijgt een broertje of zusje of je moet ineens de hele dag naar school. Het kan als peuter of kleuter allemaal behoorlijk ingewikkeld zijn. House of Nouws neemt de kinderen mee in een kijkdooservaring vol primaire vormen en kleuren. We zijn in een zwart-witwereld waarin alles pinguïn wordt. Dan sluipt er iets kleurrijks binnen.

Van 09:30 tot 10:15 uur & van 11:30 tot 12:15 uur.

Maas theater en dans // Oei Oei Bevolkingsgroei (3+)

Absurdistische performance over opvoeding en rolpatronen. Ouders, je kunt niet mét, maar ook niet zonder. ‘Oei Oei Bevolkingsgroei’ is een voorstelling over opvoeding en hardnekkige rolpatronen. Maas theater en dans speelt een absurdistische performance over een man en een vrouw die in sneltreinvaart zomaar baby’s krijgen en niet goed weten wat ze ermee aan moeten. Tegelijkertijd kunnen ze niet aan elkaar of zichzelf toegeven dat ze alle controle kwijt zijn.

Van 11:00 tot 11:40 uur.

Oorkaan, De Nationale Opera en Philharmonie Luxembourg // Kriebel (2+)

Een peuterconcert dat alle zintuigen kriebelt. Wat gebeurt er als een kriebel in je buik plots via je mond naar buiten glipt, door de ruimte zweeft en zo floep, via de viool de marimba in kruipt, en flop je oren in vliegt? In een betoverend decor nemen een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres je mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Een peuterconcert dat alle zintuigen kriebelt. Je kijkt je oren uit!

Van 09:45 tot 10:20 uur & van 11:15 tot 11:50 uur.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.