Museumjeugduniversiteit

Een stip op de horizon voor nieuwsgierige jeugd

Museum In ’t Houten Huis biedt een stip op de horizon aan de jeugd van 8 tot en met 12 jaar in een tijd dat musea nu weer dicht zijn vanwege de lockdownmaatregelen rond het coronavirus. Vier professoren, experts of wetenschappers geven colleges in De Rijp over onderwerpen als walvisjacht, fotograferen met drones, energie en aquariumvissen. Nieuwsgierige en vraaggrage kinderen kunnen vanaf half maart weer terecht bij het museum, de dan geldende coronamaatregelen in acht nemend. Misschien in het museum zelf maar mogelijk ook, vanwege beperkte ruimte in het museum, in het raadhuis van De Rijp. De inschrijving start 19 december om 12.00 uur en gezien de grote namen, moet je er snel bij zijn!

De museumjeugduniversiteit bestaat uit 4 colleges. Wiebe de Jager, een kenner van drones, toont hoe het werkt om met drones te fotograferen. Rob van Hattum presenteert op VPRO-tv een programma over wetenschap en hij werkt bij Nemo in Amsterdam. Hij gaat met proefjes aan de slag over het onderwerp energie. Wendy de Jong heeft bij veel dierentuinen gewerkt en zwom er zelfs in aquaria rond! Zij weet veel van hoe je een aquarium moet inrichten. Heel trots is het museum op de komst van de walvisprofessor dr. Louwrens Hacquebord. Hij is op diverse expedities geweest naar het Noordpoolgebied en is de kenner van de walvisvaart, waar De Rijp ook zo beroemd mee is geworden. Wil je alvast meer weten over het programma; kijk even op www.houtenhuis.nl/nieuws.

Hoe werkt het? Deelnemers bezoeken in het voorjaar, tussen half maart en half juni vier keer een college op zondagmiddag en krijgen een collegekaart en een diploma ter afsluiting. Het inschrijven loopt vanaf 19 december vanaf 12.00 uur via www.museumjeugduniversiteit.nl en kost in totaal 20 euro. Je moet er snel bijzijn want er zijn een beperkt aantal plaatsen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.