Het Grote Pietenhuis

Het Grote Pietenhuis heeft jouw hulp nodig! In de Grote Kerk in Alkmaar bereiden de pieten Pakjesavond voor. Ze verzamelen alle verlanglijstjes, houden adressen bij en pakken alle cadeaus in. Maar ook leren de pieten hier hoe ze op daken moeten lopen, hoe je de beste pepernoten bakt en hoe je zo snel mogelijk schoentjes vult. Maar dat redden ze niet alleen!

Want zoals in De Grote Sinterklaas Film te zien is, sloten de boeven Mammie en Stan Sint en zijn pieten op in het kasteel in Spanje. Het is nu nog de vraag of het de pieten gaat lukken om alles af te krijgen voor Pakjesavond.

Kom jij de pieten helpen? Wie weet haal jij je Pietendiploma!

Vanaf vrijdag 12 november kunnen alle kinderen uit Alkmaar hun verlanglijstjes, kleurplaten of andere wensen in De Grote Brievenbus voor de Grote Kerk. De onthulling van De Grote Brievenbus vindt 12 november om 10.30 uur plaats, waarna de Alkmaarse Kinderburgemeester Livia haar eigen verlanglijstje voorleest.

Het Grote Pietenhuis is geopend op 21, 27, 28 november en 4 december tussen 10.30 uur en 18.00 uur. Op 5 december is het geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur.

 

Tickets zijn €7,50 per persoon (exclusief €1,50 transactiekosten).

Het Grote Pietenhuis is alleen toegankelijk met een corona vaccinatie- of testbewijs (verplicht vanaf 13 jaar)

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.