Zomer op het Plein & Zomer in de Mare

Dit jaar in De Vest!

Het belooft een prachtige zomer te worden, want Zomer op het Plein en Zomer in de Mare gaan door! Beide festivals (21e editie ZOP en 10e editie ZIDM) worden samengevoegd tot 1 groots festival en vinden niet buiten maar binnen plaats. In een prachtig aangeklede Grote Zaal waan je je in festivalsfeer. Tussen 26 juni en 8 augustus kan jong en oud elk weekend genieten van maar ruim 40 producties en in totaal 80 voorstellingen. Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt afwisselend een uitnodigend programma geboden in diverse genres (concerten, dans en meer) en elke woensdagmiddag en avond is er in de Grote Zaal prachtig straattheater voor de hele familie.

Zomer op het Plein
Elk weekend tussen 26 juni en 8 augustus kun je in de Grote Zaal voor slechts € 5 (inclusief drankje) genieten van grote namen als Trijntje Oosterhuis, Tim Akkerman, Roxeanne Hazes, Sjors van der Panne, Sven Hammond en meer. Er is dans van Dans 155 en in samenwerking met Filmhuis Alkmaar een filmavond met twee mooie films.

Zomer in de Mare
Elke woensdag tussen 7 juli en 4 augustus om 16.00 en 19.30 uur waan je je in de sfeer van de Rekerhout en kun je in ongedwongen sfeer kijken naar verrassend straattheater (voor de hele familie). Er zijn verschillende circusdisciplines, van acrobatiek, trampoline tot absurdistisch theater. Toegang slechts € 2,50 (exclusief drankje).

Van buiten naar binnen
Om de bezoekersstroom te reguleren vinden de festivals dit jaar binnen plaats. Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken worden alle voorstellingen twee keer gespeeld.

Het evenementenoverzicht en de mogelijkheid tot reserveren vind je op de website van Zomer op het plein

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.