STONERFALL

Na een pauze van 4 jaar is Stonerfall Alkmaar terug! Het festival haalt de betere, hardere experimentele rock naar de kleine, sfeervolle zaal van Victorie. Deze 5e editie biedt de alternatieve muziekliefhebber 5 Nederlandse bands die je meenemen in hun wereld van doom, sludge, experimentele rock en psychedelische stoner. 

Black Liver trapt de avond af. De band met thuisbasis Graft-De Rijp (rock city) serveert een setje rechttoe rechtaan stoner sludge metal. Een lokaal product van hoge kwaliteit en de ideale band om je avond goed mee te beginnen. 

Liefhebbers van doom sludge met een dikke zwarte rand eromheen worden op hun wenken bediend door de band Ter Ziele. De zware, logge sound met de slepende vocals van Jonathan (ook bekend van Teethgrinder) laten je echt even vergeten waar je bent. De Friese heren hebben een bak aan ervaring en gooiden al eerder hoge ogen tijdens FUZZ25, Soulcrusher en Roadburn Offroad. Ook traden zij op in het voorprogramma van Dopelord (je hebt doom, en je hebt Dopelord).

Ook Bismut is een graag geziene gast in Alkmaar. Onlangs brachten ze hun derde album ‘Ausdauer’ uit via Lay Bare Recordings. Opnieuw een wereldplaat waarbij hun eigen, heavy psych sound je wederom overmeestert. 

The Machine stond op Stonerfalls eerste affiche en is sindsdien meermaals naar Alkmaar afgereisd om ons te voorzien van hun heavy psych, flirtende stoner grunge en alternatieve rock met fuzzy feedback. De Sliedrechtse band met verschillende muzikale gezichten is een grote naam in de scene en speelt jaarlijks op bekende Europese stoner rock festivals. De nieuwe plaat ‘Wave Cannon’ is een must voor de platenkast en is live een genot om naar te luisteren.

Nederland kent een verscheidenheid aan uitmuntende bands in de alternatieve en experimentele muziekscene. Radar Men from the Moon is zo’n parel en Alkmaar is er klaar voor om dit collectief in de armen te sluiten. Noem het acid metal, noem het avantgarde, industrial psych rock of noem het gewoon rete vet. Desertfest Antwerpen, Sonic Whip, Club Void en Roadburn gingen ons voor. Dit jaar sluiten ze Stonerfall Alkmaar af.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.