ROCKET FESTIVAL

Eerste editie ROCKET; Space voor Opkomend talent

Op vrijdag 31 mei vindt in HAL 25 de eerste editie van ROCKET plaats, een nieuw muziekfestival dat ruimte aan opkomend talent in de muziekscene biedt. Het festival wordt georganiseerd door vier jongeren van 17 jaar uit Alkmaar; Zola, Ruben, Mijs en Daani. "ROCKET is meer dan alleen een muziekfestival; het is een platform voor jonge artiesten om hun passie en talent te tonen aan een breder publiek," aldus de 4 jongeren..

"We willen ruimte creëren waar opkomende bands voor een groot publiek kunnen spelen en waar muziekliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten."

Ruben en Zola zijn leerlingen van de Berger Scholengemeenschap en schrijven samen eigen muziek. Ze zitten in een van de bandjes die voor het eerst voor een groot publiek zullen optreden: The Indiependents. Zola kwam op het idee om dit festival te organiseren door haar eigen bandje. “We zijn begonnen omdat we op de BSG de ruimte kregen om te repeteren. Het is alleen heel lastig om als beginnende indie surfband een podium te vinden en daadwerkelijk te laten zien waaraan je al die tijd werkt. Toen dachten Ruben en ik: waarom creëren we dit podium niet zelf?“

Zola maakte een plan en vroeg subsidie aan bij de gemeente Alkmaar. Die kreeg ze, en de organisatie kon beginnen. Zola: “Ik heb nu ook gelijk mijn eigen onderneming opgezet en ingeschreven bij de KVK: Zolaat Events. Ik vind dit super leuk en ga meer evenementen organiseren de komende tijd in Alkmaar!”

De deuren van ROCKET Festival openen om 19:00 bij HAL 25. HAL25 is een culturele speeltuin, gevestigd in een grote industriële hal met buitenterrein. Ruben: “ Deze plek past het beste bij ons idee. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en de sfeer is hier goed”.

Op ROCKET zullen de volgende zes bands uit Alkmaar spelen; Diversion, 100BPM, The Kevers, Anyone Can Play Radiohead, The Indiependents, Unami en DJ Zena Rae. Elke band heeft zijn eigen unieke geluid en stijl; van alternatieve rock tot indie pop. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.