Podium Victorie // Yes In My Backyard Festival

VICTORIE PRESENTEERT 24 ARTIESTEN TIJDENS YES IN MY BACKYARD

Van 18 t/m 29 mei wordt het Victoriepark voor de derde keer omgetoverd tot festival Yes In My Backyard. In deze prachtige setting kunnen bezoekers intieme concerten en theatervoorstellingen bezoeken. Podium Victorie presenteert dit jaar 24 muzikale acts, die optredens in prachtige festivaltentjes of op een mooi terras aan het water. Yes In My Backyard is een samenwerking tussen Karavaan en Podium Victorie.

Intieme concerten

De opzet van het muziekprogramma is net even anders dan voorgaande jaren. In plaats van één concert op een groot podium, treden meerdere artiesten per dag op, in sfeervolle festivaltentjes of op het gratis toegankelijke terras aan het water.

De line-up bestaat uit acts van eigen bodem, en loopt uiteen van veelbelovend lokaal talent tot artiesten met landelijke bekendheid. Zo komt bijvoorbeeld de charismatische, sympathieke zanger Lucky Fonz III een concert geven in spiegeltent Shambles. Zijn liveshows zijn altijd een bijzondere ervaring, vergelijkbaar met een intiem feestje vol interactie en humor, maar met een kwetsbare, poëtische ondertoon.

Ook staat één van de leukste en meest ontregelende acts van nu op het programma. Met super catchy Nederlandstalige indie songs vol humor en ongemak is het altijd raak bij NONCHELANGE. Naast zijn nagenoeg uitverkochte album release tour stond hij al op festivals als Paaspop, Wildeburg en Into The Woods. 

Verder is er nieuw werk te beluisteren van zangeres Pitou. Haar langverwachte debuutalbum ‘Big Tear’ verscheen eind maart en mocht rekenen op lovende kritieken van de landelijke pers. Het omvat een rijke, creatieve collectie van alternatieve pop die teruggrijpt naar haar klassieke achtergrond. Met haar heldere, warme stem en poëtische teksten.

Nico Dijkshoorn gaat samen met zijn band The Hank Five op zoek naar dingen die hem gelukkig maken. En dat kan van alles zijn. Twee stokstaartjes, de verwaaide klanken van J.J. Cale uit het open raam van de buurvrouw of die ene prachtige zin van Bob Dylan. Ditmaal geen ironie, sarcasme of politiek, maar gewoon muziek, liefde en geluk. 

In totaal treden er 24 artiesten op, verdeeld over 8 dagen, met elke dag een ander programma. Voor 5 euro hebben bezoekers een dagkaart met toegang tot het gezellige festivalterrein waar van alles te doen is. Iedere dag zijn er theater of muziek optredens die gratis toegankelijk zijn. Voor betaalde voorstellingen kunnen bezoekers online kaartjes bestellen of op het terrein zelf kaarten kopen. De betaalde concerten kunnen in de voorverkoop worden besteld via www.podiumvictorie.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.