-

Jazz & Blues

Eerste lustrum van Jazz & Blues in De Hout

Op zondag 21 mei dit jaar vindt voor de vijfde maal het festival ‘Jazz & Blues in De Hout’ in de Alkmaarse Hout plaats. Dit festival komt tot stand door de samenwerking tussen Stichting Cultuurpark De Hout en Stichting Alkmaar Blues Express. Afwisselend op twee podia spelen de volgende bands:

13.30 uur tot 14.15 uur – De Alkmaarse Big Band

14.30 uur tot 15.15 uur – No Smoke

15.30 uur tot 16.15 uur – Los Otros Pendejos

16.30 uur tot 17.15 uur – The Bootleg Blues Band

De Alkmaarse Big Band.

Achttien gedreven muzikanten o.l.v. jazztrompettist Gerard Kleijn zijn regelmatig op velerlei podia in de regio Alkmaar te zien en te horen. De band, opgericht in 1964, streeft naar hoogstaande kwaliteit en zoekt steeds naar originaliteit binnen de Big Band-traditie en durft zowel technisch als muzikaal risico’s te nemen. Dynamiek is hierbij een terugkomend onderdeel van het spel. Op het repertoire staan de genres Swing, Blues, Funk, Latin en Ballads, maar ook ‘Easy Listening’ en het American Songbook komen aan bod. Vocale inbreng: Jet Stam en Jan Pereboom

No Smoke.

Een vierkoppige band uit Amsterdam, dat eigen nummers uitvoert. De muziek bestaat grotendeels uit Rock, Pop, Blues en Country. In juni 2022 bracht de band het album ‘No Smoke No Mirrors’ uit, met 10 knallende composities. Deze titel is afkomstig van een Engels gezegde, waar men mee bedoelt dat alles ‘echt’ is wat je ziet en hoort, dus zonder trucs met rook en spiegels! Kevin Chapman – gitaar en zang, Rei Satoshi – gitaar en bijzang, Franklin Majid – bas en bijzang, Johnny Contini – drums en bijzang.

Los Otros Pendejos.

Is het Rock, is het Jazz, is het Funk? Het zijn 5 heren uit Alkmaar en omgeving die eigen(zinnig) instrumentaal werk over het voetlicht brengen. De stukken zijn sterk geïnspireerd door bovengenoemde stijlen, die in de late 70’er en begin 80’er jaren uit Amerika overkwamen. In deze tijd liggen ook de roots van het muzikale pad van de mannen. De uitvoeringen worden gelardeerd met Spaanse tinten, eigentijdse melodieën, heftige stukken, improvisaties en dynamiek. Dick B. – gitaar, Frank D. – toetsen, Frank S. – saxen, Raymond D. – drums en Hans S. - bas

The Bootleg Blues Band

The Bootleg Blues Band bestaat al heel wat jaren en is op de Nederlandse podia dan ook geen onbekende meer. De band wordt voorgegaan door zanger Winny Zwetsloot, geruggesteund door een vijftal prima muzikanten. Zo weet gitarist Paul Robbert de Kruyff telkens weer het publiek te verrassen met zijn creatieve virtuositeit. De vingers van Ado Schellekens dansen onnavolgbaar over de toetsen van zijn authentieke Hammond B3, waarbij pols en elleboog de magie vervolmaken. Thijs van Erven blaast hoog van de toren op diverse harmonicas, waarbij hij het vaak niet kan nalaten om nog hoger te klimmen op stoel, tafel of de bar. Wat dat op het podium in de Alkmaarder Hout oplevert, gaat het publiek meemaken. Het geheel wordt strak in het gareel gehouden door de ritmesectie met Jan van der Lugt rotsvast op basgitaar en elektrische contrabas en Kees van Eersel subtiel metronomisch achter het drumstel.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.