Crosstown Murals // Eerste Graffiti & Street Art festival in Alkmaar

Thema: De stad als canvas!

Alkmaar is voor het etaleren van Street Art en legale graffiti een ideale stad. Een stad in transitie zit niet op zijn lauweren, maar zoekt hedendaagse oplossingen waarmee men zich kan identificeren, inspireren en daarmee ook een nieuwe betekenis voor haar inwoners en bezoekers kan creëren. Street Art is een fantastisch vorm om op een laagdrempelige manier verbinding in stad, wijk en buurt te creëren.

Programma:

Crosstown Murals is een tweedaags festival in het Pinksterweekend waar Graffiti en Street art op positieve wijze centraal staat. Ruim 25 regionale kunstenaars komen live werken. Elke kunstenaar krijgt een plek aangewezen binnen het festivalterrein waar hij/zij een deel van de gezamenlijke muurschildering realiseert. Iedereen werkt in een eigen stijl en techniek en geeft op eigen wijze invulling aan het thema. Ruim 1500 m2 muuroppervlakte zal worden beschilderen. En er is nog meer!

DJ Dennis Boek, DJ Dejavu en DJ Stevo sluiten het festival op zondag swingend af. Kom lekker zitten op het grootste terras van Alkmaar voor een drankje en een hapje.

Tijden: elke dag van 12:00 tot 18:00 uur
Toegang tot festival terrein is gratis! Inspirerend voor alle leeftijden.
Voor deelname aan een Street art workshop betaalt men via QR code een klein bedrag.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.