BLUE HEART FESTIVAL

Americana en roots festival met headliner David Eugene Edwards

Het succesverhaal Blue Heart Festival krijgt een derde, internationaal hoofdstuk op de late middag en avond van 12 april, wanneer Victorie wederom in het teken staat van ongepolijste muzikale oergenres. Smul mee van de barbecue, snuffel tussen de merchandise en haal je hart op met de ambachtelijke soundtrack: bluegrass, folk, country, southern rock en americana meanderen door het pand als de Tennessee door het Amerikaanse landschap. De eerste vier kapiteins op de river boat: David Eugene Edwards, Hackensaw Boys, Bertolf en Lauren Ruth Ward.

DAVID EUGENE EDWARDS

Bovenaan de poster noteren we in kapitalen David Eugene Edwards, bekend van 16 Horsepower en Wovenhand. Zijn solowerk is sferisch en meeslepend als vanouds. Soms zelfs onheilspellend door de soundscapes waarmee zijn unieke gitaar- en mandolinespel een extra dimensie krijgen. En dan die markante stem, die door menigeen vergeleken wordt met die van Nick Cave en Leonard Cohen. Folk & country 2.0? Luister het zelf op zijn nieuwe album 'Hyacinth', waarop de Townes van Zandt-cover 'The Cuckoo' boeiende boekdelen spreekt. David Eugene Edwards is een klinkende naam in muziekland, die met gepaste trots aangekondigd mag worden.

BERTOLF
"Virtuositeit en spelplezier druipen ervan af"; OOR liep direct weg met 'Bluefinger' van singer-songwriter Bertolf, die zijn oude liefde ontmoet in opwekkende bluegrass. De Drontenaar trok naar muziekwalhalla Nashville en nam daar zijn nieuwe langspeler op met gerenommeerde muzikanten en de viool en dobro als traditioneel gereedschap. Luister naar de aanstekelijke samenzang op 'Even The Bad' en je droomt al weg richting Tennessee, de staat van Dolly Parton, The Great Smokey Mountains en Jack Daniel's.

HACKENSAW BOYS
Het kompas draait naar het noord-westen, naar Virginia, waar Hackensaw Boys werd opgericht. Het viertal dat we al eerder aan de Pettemerstraat mochten begroeten, voegt een eigentijdse dosis punkrockenergie toe, maar doet dat vooral met respect voor authentieke americana - eveneens door de keuze voor klassieke instrumenten. Dat blijkt andermaal op de meest recente, naamloze plaat, waar 'Only On The Brightside' een uptempo evergreen in spe is.

LAUREN RUTH WARD
Ook bij de in Baltimore opgegroeide Lauren Ruth Ward is de inslag modern, maar het fundament traditioneel. Unique selling point is Wards zwoel-hese stem, waar zowel een countrysnik als een rockscheurtje op zit. Bij 'Mindseye' trekken de songwriter en haar band de registers wijd open en wie weet krijg je een kijkje in The Doors' 'Soul Kitchen'.

De volledige line-up zal binnenkort bekend gemaakt worden. 

BBQ
Kom je ook mee eten? Er wordt een barbecue aangestoken! Je kunt een maaltijd eenvoudig online bestellen bij je ticket. Je kiest daarbij voor een tijdslot en een vlees, vis of vega variant. Beperkt aantal maaltijden, op = op! 
 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.