Alkmaar Light Festival

LICHTOBJECTEN, VIDEOKUNST EN OPTREDENS

Maak je klaar voor Alkmaar Light Festival 4 en 5 november! Het eerste weekend nadat de wintertijd is ingegaan verandert Alkmaar in één groot lichtkunstwerk. Dompel je onder in verrassende videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live theater en beleef de stad zoals je dat niet eerder deed. 

Een heerlijke wandelroute leid je langs nieuwe architectuur en oude monumenten in en om de binnenstad, door hippe stadsdelen naar iconische pleinen. Gooi de oh’s en ah’s er maar lekker uit, want je valt van de ene in de andere verbazing. 

Highlight 
Dé highlight van het festival is misschien wel de spectaculaire projectieshow op de prachtige Ringersfabriek. Deze lichtshow wordt speciaal voor Alkmaar Light Festival gemaakt door gerenommeerde lichtkunstenaars. Je komt ogen tekort!

Waaggebouw komt tot leven 
Eén van de bekendste gebouw van Alkmaar - de Waagtoren - komt tot leven met een nieuw werk van VJ Ank1, een bekende Alkmaarse videoartiest uit de Amsterdamse clubscene. Het pittoreske Fnidsen wordt omgedoopt tot operastraatje en op de Koningsweg sta je oog in oog met een gigantische Koningsspin. In de Laurentiuskerk laat je je meevoeren door licht met klassieke muziek en langs de Bierkade tref je verlichte schepen met muziek, zang en dans. Ook op de Platte Stenenbrug en de Turfmarkt geniet je van lichtkunst-verrassingen.  
 
Talent
De Laat Oost transformeert tijdens Alkmaar Light Festival tot creative hub. Dit wordt de plek waar kunst en techniek samenkomen, waar uitwisseling, ontmoeting en inspiratie centraal staan. Studenten en Young professionals gaan aan de slag met video- en lichtkunst & high tech start ups. Laat je uitdagen en verwonderen door nieuwe technieken en ontdek de visie van een nieuwe generatie. 
 
300 sloopauto’s 
In het Victoriepark verrijst Relay: een indrukwekkende, muzikale installatie van het bekende muziektheatergezelschap Touki Delphine. Ze verzamelden maar liefst 1848 relais uit zo’n 300 sloopauto’s, waar ze als schakellaars voor knipperlichten werkten. Deze vormen samen met veertien oude stalen golfplaten de basis voor dit overweldigende werk. 

Alkmaar Light Festival is een nieuw festival van Karavaan. Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.alkmaarlightfestival.nl. De kosten zijn € 6,50 in de voorverkoop en € 9,50,- aan de deur. Een gezinsticket kost €21,-. 

Meer informatie vind je op de website van Alkmaar Light Festival.

Foto: Emil de Jong.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.