-

Wild Life in Museum Jan Boon

Expositie

Verti Marjot uit Purmerend exposeert in de weekenden van de maand juni in Museum Jan Boon in De Rijp. Zij maakt met name tekeningen en schilderijen van grote katachtigen zoals leeuwen, tijgers en luipaarden. Dat was voor haar aanleiding om Robert Kruijff, initiatiefnemer en directeur van Stichting Leeuw in Anna Paulowna, te vragen haar expositie te openen.

Verti volgt sinds 1990 lessen op het gebied van tekenen en schilderen, onder andere aquarel, pastel en panpastel. In opdracht maakt ze portretten van huisdieren, maar het tekenen van wilde dieren is haar ware passie. Aan de hand van foto’s legt ze hen vast op papier. ‘Mijn hele huis hangt er vol mee. Soms krijg ik een bod op een werk, maar ik kan er gewoon geen afstand van doen. Ik vind het wel geweldig om mijn werk nu aan een groter publiek te kunnen laten zien.’

Wie dagelijks te maken heeft met grote katachtigen is Robert Kruijff van Stichting Leeuw, de grootste opvang van gewezen circusleeuwen en –tijgers van Europa. De dieren worden hier liefdevol opgevangen. Als het even kan, gaan ze terug naar het (semi)wild.

Stichting Leeuw maakt deel uit van Landgoed Hoenderdaell: een groot wandelgebied met flora en fauna en een natuurrijk dierenpark (met vogels, beren, wolven, aapjes en nog veel meer) waar het welzijn van de dieren centraal staat.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.