Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School (verplaatst)

nog even wachten...

Voorjaar 2022 krijgen de beroemdste kunstenaars van de twintigste eeuw een hoofdrol in Stedelijk Museum Alkmaar: Vincent van Gogh (1853-1890), Paul Cézanne (1839-1906) en Henri Le Fauconnier (1881-1946). Welke invloed hebben zij gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Bergense School.

De invloed op de 'jonge garde'
In de tentoonstelling is een selectie originele werken van Vincent van Gogh, Paul Cézanne en Henri Le Fauconnier opgenomen, die in het eerste decennium van de twintigste eeuw ook daadwerkelijk gezien en bestudeerd werden door de ‘jonge garde’ van de Bergense School. Stedelijk Museum Alkmaar combineert de werken van de drie grote meesters met de oeuvres van Bergense School kunstenaars van het eerste uur: Leo Gestel, Gerrit Willem van Blaaderen, Else Berg, Mommie Schwarz, Dirk Filarski en de broers Wiegman. De tentoonstelling laat hiermee een nieuw en genuanceerd beeld zien van het ontstaan van het expressionisme in Nederland. Van Gogh, Cézanne, Le Fauconnier & de Bergense School is daarmee een waardevolle aanvulling op de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Activiteiten en educatie
Gedurende de tentoonstelling zijn er diverse activiteiten. Van een gratis inlooprondleiding op zondagmiddag tot verschillende expertlezingeninfluencer-gallery talks en rondleidingen door de samensteller. In de schoolvakanties kunnen gezinnen met kinderen meedoen aan kunstworkshops. Voor het primair en voortgezet onderwijs is bij de tentoonstelling een speciaal programma samengesteld.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.