Tiergarten

Van 27 juni t/m 12 september 2021 treedt kunstuitleen Alkmaar weer naar buiten met Tiergarten, de derde beeldende kunstmanifestatie op het Bolwerk in Alkmaar. Getoond worden beelden, installaties en bewegend beeld in uiteenlopende materialen, technieken en formaten, van hoge artistieke kwaliteit.

Hedendaagse kunst, gratis toegankelijk voor iedereen, laagdrempelig gepresenteerd tussen de molen van Piet en het Zevenhuizen, bij de Bergerbrug.

Kunstenaars verbeelden de relatie tussen mens en dier. Hoe is die veranderd in de loop der tijden? En wat staat er verder de gebeuren? Wordt een andere levensvorm overheersend, smelten mens-dier-soorten samen, wint Artificial Intelligence? Moeten wij vrezen dat we de langste tijd als superpredator achter de rug hebben, met het Covid19-virus dat zich vrijelijk over de wereld verspreidt? In Tiergarten doen kunstenaars verslag, treden op als visionairs en brengen hoop en vrees.

In de aanloop naar Tiergarten worden verschillende activiteiten in de Kunstuitleen georganiseerd. Houdt hiervoor de website van de Kunstuitleen in de gaten.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.