-

Strand als inspiratiebron

In de hopelijk zomerse periode van 22 mei tot en met 18 juni opent kunstuitleen Alkmaar haar deuren voor een groepstentoonstelling onder de titel STRAND. Drie kunstenaars, te weten Paul de Reus, Anita Mandemaker en Co van Gasteren vinden hun inspiratie in het begrip strand en de associaties daarbij. Hun werk gaat over zon, zee en zand, kortom strand, maar ook over stranding en gestrand zijn. Niet alles is natuurlijk zonneschijn en de geur van zonnebrand. Zware stormluchten en de wispelturigheid van het getij spelen ook een rol, het leven als cyclus van eb en vloed.

Wie houdt van zonnebaden, zwemmen in zee of het bouwen van zandkastelen, weet de weg naar onze kusten altijd te vinden. De drieslag zon, zee en zand betekenen vrije tijd, familie-uitjes en gewoon lekker niks doen; hoogstens mensen kijken. Verveling bestaat niet, er is altijd wel iets te doen, desnoods simpelweg schelpen zoeken, of: je kind, dat er opeens met een vriendinnetje vandoor is. Er zijn natuurlijk soms ook minder ontspannen situaties. Het woord stranding betekent dat iets of iemand onvrijwillig aan strand gekomen is. Een gestrand schip levert ramptoeristen op, een aangespoeld zeedier, een zeehond treft dierenliefhebbers in het hart en ook die komen kijken. En dan niet voor de mooie luchten, met of zonder zonlicht.

De drie kunstenaars geven ieder voor zich een eigen invulling aan het veelzeggende stukje aarde dat strand heet. Het ene moment is het positief en zonnig, het volgende negatief en donker. Het water geeft én neemt tenslotte.

Waar: Kunstuitleen Alkmaar
Wanneer: 22 mei t/m 18 juni
Tickets: GRATIS
 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.