STEEN PAPIER SCHAAR

Opening op zaterdag 2 maart met stadsdichter Lonneke van Heugten

Met het aftelspelletje steen papier schaar  kun je bepalen wie aan de beurt is bij een spel als tikkertje of verstoppertje. Wie is het lot gunstig gestemd? Wie is de eerste? Dit spelletje heeft niets te maken met de tentoonstelling die Kunstuitleen Alkmaar organiseert onder de titel Steen Papier Schaar. Van zaterdag 2 maart tot en met zondag 12 mei 2024 spelen drie kunstenaars hun eigen kunstzinnige spel. Zij laten zien dat er méér manieren van uiten zijn dan traditioneel olieverf op canvas. Bij het bekijken van deze kunstwerken is de kijker de geluksvogel, de nummer één.

De werken van kunstenaarsduo V&B (Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker) bevat een duidelijk visie op wat de mens in zijn overmoed de aarde aandoet. Installatie ‘Stone Liberation Front’ herinnert ons aan de kwetsbaarheid van de natuur en de verantwoordelijkheid van de mens.

Britt Dorenbosch verwerkt feminisme en moederschap in haar kunst. “Ik leg het er expres dik op”. In grote kleurrijke schilderijen geeft zij ruimte aan dé vrouw die schuilt in ieder vrouwelijk wezen. Als iets niet klopt in haar werk pakt zij de schaar en knipt en plakt tot er een nieuw beeld ontstaat.

Isa Roelink  combineert in haar werk droom en wetenschap, mythe en realiteit, geschiedenis en actualiteit, oude verhalen en moderne popcultuur. Haar wandkleden tonen de waarde van ambachtelijk werk in een moderne context.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 2 maart om 15 uur geopend door stadsdichter Lonneke van Heugten. Iedereen is welkom.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.