-

Rudi van de Wint

Reis naar het oneindige

In 2022 presenteert Stedelijk Museum Alkmaar een overzichtstentoonstelling van de in Den Helder geboren kunstenaar Rudi van de Wint (​1942-2006). Het is de eerste monografische overzichtstentoonstelling van zijn werk en tevens de eerste tentoonstelling die aan de unieke kunstenaar wordt gewijd na zijn plotselinge overlijden in 2006.

Rudi van de Wint
De tentoonstelling in Stedelijk Museum Alkmaar introduceert bezoekers in het werk van Rudi van de Wint en de sleutelwerken daarin. De expositie biedt inzicht in de ontwikkeling van zijn indringende oeuvre en de reikwijdte ervan.

Landschapskunst en beeldenroute
Van conceptueel werk, tot schilderijen, van sculptuur naar gesamtkunstwerk om vervolgens het magnum opus van Van de Wint voor het publiek te introduceren: De Nollen, het landschap als kunstwerk. Door de museale presentatie te verbinden met beeldenpark De Nollen in Den Helder en diverse grote openbare ruimte projecten in Nederland zal het project in 2022 een volledig overzicht bieden van het oeuvre van deze belangrijke Nederlandse kunstenaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.