Rembrandt in Alkmaar

De Vaandeldrager op tournee

Het onlangs door de Nederlandse Staat aangekochte werk De Vaandeldrager van Rembrandt gaat - alvorens het een blijvende plek krijgt in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam – op tournee langs de twaalf provincies. Stedelijk Museum Alkmaar is geselecteerd is als exclusieve locatie voor de provincie Noord-Holland. Het belangrijke werk is hier in de maand juli te bewonderen. Alkmaar haalt daarmee een meesterwerk van wereldniveau naar de stad. 
 
We zijn buitengewoon trots onderdeel van de nationale tournee te zijn. Het schilderij van Rembrandt sluit bijzonder goed aan op de eigen collectie, die maar liefst zestien schutterstukken telt, waarop ook vaandeldragers staan afgebeeld. Rembrandt schilderde de Vaandeldrager in 1636. Het imposante kunstwerk toont de meester op zijn best. 

Dagelijks open
Om zoveel mogelijk Alkmaarders de kans te geven 'De Vaandeldrager' van dichtbij te bewonderen openen we in de maand juli alle dagen van de week onze deuren. En omdat we een breed publiek de Rembrandt met eigen ogen willen laten aanschouwen zal het museum in de maand juli elke maandag gratis toegankelijk zijn. 

'De Vaandeldrager' (1636) van Rembrandt werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van private partijen, de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. Noord-Holland is na Friesland en Utrecht de derde provincie in de reeks van twaalf waar het werk te gast is.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.