-

HOOP

Interdisciplinaire Expositie

Elk jaar doet Artiance mee aan Theater na de Dam, het landelijk project waarbij jongeren ism ouderen de verhalen uit de Tweede Wereld oorlog als uitgangspunt gebruiken voor een theatervoorstelling of ander kunstproject.  Tijdens deze dertiende editie zetten bijna 400 jongeren in 38 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei van extra betekenis te voorzien. 

Artiance heeft er dit jaar voor gekozen om een interdisciplinaire expositie te maken: theater, dans, vlog, beeld en taal zijn de middelen die we gebruiken. Jongeren van SPOT verdiepten zich onder leiding van kunstdocenten Lisa Templon en Leon Kemp in wat ons troost kan bieden in onzekere tijden: ten tijde van oorlog, corona of gewoon een slechte dag.

Zij spraken met ouderen, historici, vluchtelingen, militairen in opleiding, familie en vrienden over hoe zij troost vinden wanneer de omstandigheden steeds moeilijker voelen.
Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis voor de expositie: HOOP

SPOT is een creatieve werkplaats voor jongeren waarbij het even niet lekker loopt in het leven of die na een moeilijke periode weer structuur willen opbouwen. Hier ontdek je jouw skills in de kunsten! Deze ontdekking doe je samen met jonge kunstdocenten en ervaringsdeskundigen. Bij SPOT wordt samengewerkt met GGZ NN en RCO de Hoofdzaak. 

De jongeren van SPOT hebben de afgelopen periode gewerkt aan de expositie HOOP en laten op woensdag 4 mei vanaf 20.30 uur het resultaat zien. Wees welkom in de ateliers van Artiance!

Klik hier voor meer informatie.

Waar: Artiance
Wanneer: woensdag 4 mei vanaf 20:30

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.