-

Expositie Dien Jorien Geertsma

In de maand september exposeert kunstenares Dien Jorien Geertsma in het Kascafé van Hortus Alkmaar. Zij is daarmee de kunstenaar van de maand september.

Dien Jorien over haar werk: "Aarde, water en vuur, landschappen zijn altijd in beweging. Of het nu gaat om de regelmaat van de getijden in het Waddengebied, of een onvoorspelbare uitbarsting van een vulkaan, de invloed op het landschap is groot, de veranderingen in kleur en vorm spectaculair."

Voor haar als keramist en schilder zijn landschappen dan ook een voortdurende inspiratiebron: "Berglandschappen zijn voor mij als sculpturen, door waterstromen in allerlei vormen geslepen. Het enorme scala aan kleur en structuur daagt me uit om dit vorm te geven in klei, het meest aardse materiaal. Dat ook klei niet zonder water en vuur kan om het eindresultaat te bereiken, maakt de cirkel rond."

IJsland, waar het landschap voortdurend zichtbaar in beweging is, fascineert haar al een lange tijd: "Over een periode van ruim 40 jaar maakte ik meerdere reizen door dit ruige, kleurrijke land van ijs en vuur. Tijdens een zeer recente reis deze zomer maakte ik onderweg schetsen en foto’s die ik uitwerkte in schilderijen, tekeningen en keramische objecten." Een selectie van dit werk is nu te zien bij Hortus Alkmaar.

Datum: donderdag 1 september t/m zondag 3 oktober 2022
Tijd: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.